Report Vary a Litvínov

Pro jedno z nás začal celý trip už ve čtvrtek večer, kdy obrážel brněnské kasína a sotva stihnul odjezd. Poděkování patří divizi SPB, která pomáhá slušné atmosféře a také se díky nim do Varů dostává nejmenovaný člen z gioventu. Pro některé začíná třídenní výjezd v pátek v Karlových Varech. Do Karlových Varů přijíždím zhruba hodinu před zápasem kde čekám na vypravený bus divize SPB, kterých dojelo 25 kusů. Po příjezdu se přesouváme před hlavní vchod haly a dáváme o sobě vědět, že jsme tu.

V sektoru se nás schází zhruba 88 fans a ještě tak 20 mimo náš sektor.Aktivně se do fandění zapojuje 40 lidí zbytek jen přihlíží a posedávají, těm je vysvětleno, že mohli zůstat doma že v sektoru Komety se fandí. V sektoru visí 2 vlajky: Pálava fans a menší vlajka Kometa Brno.I za nepřítomnosti bubeníka se díky dvou bláznům rozjíždí slušný support na náš počet. V první třetině jdeme do vedení 1:0 a na supportu to jde znát. Domácí se v první třetiny prezentují jednoduchou ale celkem povednou choreografií. Po druhé třetině už vedeme 3:0 a při druhé přestávce se odebírá jeden člen Gioventu k varskému sektoru kde se mu podaří ukořistit jejich megafon který musí být vrácen. Část varských fans (carlsbad ultras) se to snažili vyřešit po svém a část jich (členové fanklubu) práskala u PČR. Po zápase poděkujeme hráčů a přesouváme se směr Sokolov kde nás čeká dvoudenní zábava před výjezdem do Litvínova.

Sobotu každý tráví po svém SPB návštěvou kolonády, my zase návštěvou místních barů (Tour de bar) a také navštěvujeme utkání nižší hokejové ligy. Jen v alkoholu jsem se shodli, který už byl od rána. 

V neděli ráno vyrážíme směr Most! kde máme sraz doráží vlak z Brna. Pro 9 bláznů z Brna začíná výjezd rozjedem. Přesouváme se směr Severka, kde máme domluvený oběd(utopence), vydržíme tu asi 2 hodiny než jsme vyvedení PČR hlavní důvod barman byl sparťan zbytek si domyslete. Přesouváme se do Litvínova, kam přijíždíme asi hodinu před zápasem. V sektoru se nás schází kolem 150 slušně zaplněný sektor. Náš sektor prezentují 2 vlajky: Divize Praha a Divize Dětkovice. Před začátkem utkání rozjíždíme slušný support fandí se dlouhé chorály, které dlouho udržíme. Po první třetině vedeme 1:0. Na začátku druhé třetiny zjišťujeme že nám chybí speaker tak ho jdeme najít a zjišťujeme že usnul na hajzlu. Speakerování se tam ujme Pinďa. Support do konce zápasu probíhá na vysoké úrovni a jsme tu jako doma. Nakonec po dramatickém konci si vezeme domů výhru 4:3, což znamená že krušnohorského tripu se vezeme všech 6 bodů.

Vojta&Stejsky

 

 

 

 

Zpět do obchodu