Sparta - Kometa Brno - 1:4!!!

Na Spartu jsem se fakt těšim. Ale osobní reporty můžeme psát třeba na DF kometafans.cz 

Úterní termín je tradiční pro zápas s největším rivalem a cestu vlakem podnikají dva plné vagóny fanoušků Komety Brno. Řada lidí zejména kvůli práci volí auto a těch se do prahy vypraví opravdu hodně. Garáže u haly jsou prakticky naše. Škoda, že něco podobného nepostaví i v Brně.

Konečně výjezd bez marketingu, PR akcí a jiných výmyslů. Po relativně dobré cestě se zjevujeme u stadionu a procházíme bezpečností kontrolou jako na letišti. V sektoru se schází první skupinky Komeťáků a věšíme své vlajky. Kdyby bylo kam, tak bych jich mohlo být plno. Tento fakt nějak v O2 opomíjejí. Ona je celá hala koncipována spíše pro pasivní diváky než aktivní fanoušky. Velkou vlajku Ultras Patriots doplňuje dnes nejpočetnější divize Praha. Celý stadion je slušně zaplněn a můžeme jít na to. Fandění začíná skoro 6 minut před začátkem.

Naši hráči evidentně zapřemýšleli, kde dělají chyby a hrají parádně. Žene je kupředu plný kotel + stovky Komeťáků kolem. Dnes by to mohlo být někde mezi 700 – 800 fans Komety. Těžko soudit vrchní patro, které pořádně nevidíme. Fandí nás zhruba 500 a je to parádní. Kotel ženou dva speakři a perfektně odvádějí svoji „práci“. Odměnou je nám gól v síti Sparty. Po první třetině si otevíráme falešný fanshop v sektoru hostů a 4 druhy šál míří do rukou našich fanoušků. DÍKY! K nákupu učíme malého kluka i to, jak se točí šálou po gólu ????

Ve druhé třetině dostáváme gól na 1:1, ale chvíli na to jdeme znovu do vedení. Paráda! Kotel šlape na plné obrátky, chorály se zpívají i několik minut dokola a nikomu to nevadí, když speakři již končí, tak kotel jede chorál dál. Jaký rozdíl oproti domácímu zápasu, kde je pro některé problém pořádně fandit.

O druhé přestávce se kolem našeho sektoru prochází mladá krev z řad fotbalových ACS. Což dává tušit, že konec zápasu může být zajímavý. Další třetinu dáváme na 3:1 z našeho pohledu a zápas vypadá velice nadějně. Potom se ocitneme nějak bezdůvodně ve třech. Rozhodčí si z nás asi trochu utahuje. Martin Erat si to nenechá líbit a trochu náhodně přidává gól přes celé hřiště. Paráda!

Celý zbytek zápasu probíhá v duchu velké zábavy a oslav výhry nad zkurvenou Spartou. Dáváme šlechtu, princeznu, co to říkáte, borce ze štatlu, paokaru, vzhůru Brno a podobně. Po zápase ještě povstaň a Modrobílou Šlechtu. Balíme věci, procházíme sektor, kde někdo nechal polštář. Tak se dotyčný může pozeptat na sekretariátu Sparty.

Po zápase vycházíme z haly a vidíme i známou skupinku mladých ACS. Ti se nejspíš snaží obrat nějaké mladé kluky o šály, při své trojnásobné přesile a tak jim okamžitě vyběhneme na pomoc. Rázem se počty mění a sparťani po našem náběhu ustupují.

Cestou zpět se Pinďa neúspěšně snaží zlákat mladou fanynku Komety, ale idolem je Vejmelka. Takže zase zůstal chudák osamocen bez životní lásky. Do Brna se dostáváme kolem půlnoci, vlakoví účastníci v jednu ráno. Tento výjezd byl jedním z nejlepších této sezóny. V neděli na značkách.

Zpět do obchodu