Report Olomouc - Kometa

Konečně DOBRÁ Olomouc

V zálivu cukroví a Vánočního válení se, vypravujeme 3 plné autobusy a pozadu nezůstává ani jedna naše divize Sever, která poskládá vlastní mikrobus. Z klubovny vyráží banda kolem 40 lidí a vše naznačuje tomu, že to bude super výjezd.

Na rohlence mimo klasické pauzy zkoušíme pyrotechnickou výbavu, kterou pokračujeme i na další pauze. V autobuse se pije a nezapomíná se na Káju. Cesta ubíhá celkem svižně i když stavíme snad na každé možné pumpě. Policie nás ještě informuje, že se kolem stadionu toulají domácí s chutí na naše suvenýry. Naše reakce „nechť prídů“ je nejspíš lehce překvapuje.

Před sektor dorážíme skoro s hodinovým předstihem a stiháme se dostat na dobrá místa v sektora, rozvinout choreo na připravovaná místa a rozbalit náš pojízdný fanshop. Šály, čepice a náramky jdou na odbyt. Na začátku máme připravené choreo 13/12, které je trochu parodií na jeden český virál a je směřován všem těm, kteří mají potřebu buzerovat fanoušky na výjezdech. Své si zažíváme zejména v Praze a podobných lokalitách, kde se záměrně zavírají po cestě benzínky na příkaz policie nebo jen tak pro radost mlátí lidi obuškama. Kdo jezdí, ten ví. Choreo doplňuje nápis „ČAU, TAK JEŠTĚ NÁS NEZAVŘELI“.

Před zápasem ještě rozdáváme 10 mávaček a dole v sektoru vlají dvě velké Káčko a UPB. Bohužel jsme již podruhé v Olomouci zapomněli na sektor, kde nejde pověsit vlajky a izolepu taktéž. Proto jak vlajka Gioventu, tak Modrobílí zůstávají pod bubny. Kotle se ujímají dva speakři a tisícovka Komeťáků žene svůj klub kupředu. V první třetině to vypadá, že naši hráči trochu zapomněli souhru a puky jim odskakují od hokejek. Dostáváme první i druhý gól. Naše fandění je druhým gólem na bodu mrazu a poslední minutku jsme skoro potichu.

V druhé třetině se role na ledě obrací a na tribunách propuká neuvěřitelný výjezdový fanatismus, kterému pomáhají postupně hned 4 branky do kasy domácích. Opravdu skvělá třetina, kterou trochu kazí snížení na 4:3 a chvilku před koncem i vyrovnání na 4:4. Chudák Karlos při posledním gólu moc šancí neměl.

Třetí třetina trochu opatrnější, ale na tribunách se bavíme po svém. Kolem tribun hledáme údajnou novou skupinu mory, ale nejspíš je to jen další pohádka, kterých jsme za poslední dny viděli dost ???? Zažili jsme pár výjezdů do Olomouce, které jsme prohráli, a tak si dnes výhru užíváme daleko více než kdy jindy. Po zápase zahoří i nějaký ten stroboskop a nikomu to nevadí. Aktivně to dojde hasit pískem nějaký děda s lopatkou, který má mikinu Energie Karlovy Vary…

Bavíme se ještě dlouho po zápase a security nás postupně tlačí ven ze sektoru. Na protější tribuně se skutečně zjevují 4 osoby z Mory, ale krom pokřikování na dálku to nevypadá na výraznější akci. Před odchodem k busu ještě oslavujeme u busu hráčů a děkujeme za výhru. Cestou k autobusu se zjevují opět Ultras Mora, ale spíše tak propagačně zpoza policie. Ta nám sděluje, že domácí jsou k smíchu i jim. Jsou však již mírně nervózní, že jsme v Olomouci dlouho a šichta je moc dlouhá. Nakonec se naloďujeme do 3 autobusů a vyrážíme pryč z Olomouce. Jakoby propagace nestačila, a tak nám místní holky ještě mávají zpoza policie při průjezdu Olomoucí.

V Brně se objevujeme chvilku po jedenácté a balíme vše znovu na klubovnu. Rozhodně se jednalo o velice kvalitní zážitek, kde nám vyšlo jak choreo, tak fandění a hráčům i zápas na ledě. Doufejme, že v Pardubicích se opět bude jednat o kvalitní zážitek. Hvězdné války se blíží!

P.S. Ve večerních hodinách toho dne nás ještě bohužel opustila fanynka Mamča Alča, která jezdila dlouhou dobu a podporovala ji i v těžkých dobách. Nezapomeneme!!!

 

Zpět do obchodu