Komeťáci sobě - 5. Flajda

Druhá liga, výjezdy do Bíteše, Blanska a zkurvení Brňaci všude, kde dnes milují Kometu. Jaké jsou to paradoxy :-) Na ledě probíhá parodie na hokej. Hráči si musí půjčovat hokejky a klub je v klinické smrti. Druhá liga v kotli pár lidí. Nejslavnější postavičkou byl Hroch. Ten však svoje působení zakončil výběrem peněz na dresy, které už nikdo neviděl a jeho už také ne. Flajda nejen že byl všude tam, kde nebyl skoro nikdo, ale jezdil i s necelou 20tkou bláznů na výjezdy do míst ze kterých dnes proudí stovky Komeťáků na domácí zápas. 

V Brně v té éře funguje ještě druhý klub. Jmenuje se Ytong Brno. Klub bez tradice i bez fanoušků. Nakonec však hraje derby s Kometou. Tehdy se kotel Komety musí jako hostující tým posunout na Fko. Kotel Ytongu čítá tuším 13 lidí a 2 firemní vlajky na kterých je napsáno Ytong. Jsou však na dloiuhé asi 6 metrů a tak lemují mini kotlík "domácích". Kometa vyhrává 4:2 nebo 5:3. Ze zápasu si vybavuju ještě hlasatele, který prosil fanouška domácích, aby nepoužíval píšťalku.

V té době žil v Brně fotbal. Chodilo se za Lužánky. Mimo to, že flajda byl s Kometou v temných časech, postupně chodil a jezdil i v první lize a nechyběl ani v extralize, tak je věrný i fotbalové zbrojovce. Víc výjezdů než on má na zbrojovce málokdo. Pro brněnský sport dýchá a stojí za ním. Takového člověka si vážíme a jsme rádi, že je naší součástí. Flajdo, díky za všechno!

 

516B7F16-DFBE-4D6A-B5E3-04160AF90E13

Zpět do obchodu