Kometa - ZUG - Litvínov

To, že nás bude na Lize Mistrů pouhých 3022 se celkem čekalo. Liga nemá takovou prestiž, marketing Komety neumí zaujmout fanoušky, aby přišli na stadion a vysoké vstupné na zápas, kde "o nic nejde" dvakrát nenadchne. V kotli se nachází zhruba 500 fanoušků, ale jak je zvykem, tak fandících je zhruba polovina. Někteří si to došli po práci jen odstát a tiše sledovat hokej.

Na druhou přestávku proto vymýšlíme zábavu v podobě každý mává vlastní vlajkou. Tato hra nám sice pomáhá optickou prezentaci kotle, ale ubírá na hlasovém projevu. Před třetí třetinou vedeme 2:0 a vše vypadá na hladké vítězství. Naši hráči to nejspíš chápou stejně a tak nám Zug uštědří lekci a otáčí zápas. Je to k nevíře, ale opravdu doma prohráváme 2:3 a zhruba 10tka hostů slaví vítězství. Ultras Zug pro jistotu nepřijeli. Brněnské ulice jim zřejmě nepřišli dosti atraktivní na druhou návštěvu. Takže musíme my do Zugu.

----STŘIH----

Potom, co si někteří udělají pátek ve středu se scházíme v pátečních 8 ráno, abychom pracovali na choreografii proti Spartě. Pokračujeme tak po čtvrtečním odpoledni, kdy jsme v pár lidech zvládli udělat část, kterou 5 lidí od rána v pátek vybarvuje. Práce trvají až do třetí odpolední, ale úspěšně jsme choreo na Spartu dokončili! Bude složité, bude snad skvělé a více k tomu v průběhu dní doplníme.

Z Kopečné 7 se stává pěkná klubovna a společně tak 20tka fanoušků vyráží na stadion. Ten se solidně zaplňuje snad poprvé v sezóně. Toho sice někdo využije a ohlásí 7700 vyprodáno, ale realita je jiná a ti, co byli to místo kolem sebe viděli. Zřejmě nás jindy chodí 9 000, když tohle bylo 7700. Za to fandění je mnohem lepší než předchozí zápasy a první třetina stojí za to. Ve té druhé je to taková klasika. Než se dobrouzdá půl kotle na svá místa, tak se hraje 5. minuta. Horší chvíle střídají lepší. Máme prostě navíc. Ve třetí třetině hučíme opět naplno, ale rezervy by se určitě našly. Stačilo by od každého trochu víc.

V zápase tradičně vytahujeme sektorovku, pějeme ódu, kde kotel příkladně vytahuje šály. Po zápase si užíváme děkovačku a povstaň jsi-li Komeťák. Karlos nám ještě okoření děkovačku skokem do plexiskla a jdeme se radovat do Brněnských ulic a někdo znovu na Kopečnou. Pátek je skvělý den pro hokej. V neděli jede plný bus do Vítkovic. Sektor je vyprodán a kupujeme lístky i mimo něj. Neseď doma a pojeď taky!

P.S. Ještě 4 dny se lze nahlásit do vlaku na Spartu! TAM MUSÍME JET VŠICHNI, TAK HECUJTE SVÉ ZNÁMÉ A LIDI V OKOLÍ!! 

Zpět do obchodu