Jak se starat o naše oblečení

Jak se starat o naše trička a mikiny?

Tento článek je na mém to-do listu již nějaký ten měsíc. Možná i celý rok a odpovídá na otázku „Proč je naše oblečení tak dobré?“

  •  Výběr textilu

Prioritou je pro nás kvalitní bavlněný textil. Naše trička mají navíc kolem krku trochu elastanu, aby se pánové s větším krkem hned neuškrtili a triko jim pohodlně sedlo. Další perfektní věcí je vyztužený pásek za krkem. Z části je schopen zabránit potu ztékat na záda. Moderní střih beze švů, aby se triko dokonale přizpůsobilo Vaší postavě. Ale ještě jeden hlavní důvod. Bavlna je před srážená. Tudíž se nestane, že z trika XL se stane XS nebo 3XL. Prostě drží svůj tvar i po vyprání.

Není ani výjimkou, že pro HD motivy šijeme vlastní trička ze skoro 100% bavlny. Přídavek dodává elastan, který zjemňuje část kolem krku.

  • Potisk

Na začátku se vždy hodí používat flex potisk. Je možné na něm provádět hromadu barev a nezáleží na počtu vyrobených kusů. Ideální a sen každého. Reklamní agentury těmito triky plní trh. Má to jeden háček. Barvy blednou, potisk praská, nadšení střídá zlost. Takhle jsme dopadnout nechtěli.

Proto jsme šli cestou sítotisku. Nekvalitnější tisk a nákladově nejdražší. Záleží zde na velikosti, barvách a počtech kusů. A my chtěli velké a krásné potisky :-) Kvalitní tisk zaručuje našemu oblečení dlouhotrvající stálost barev a stálost potisku. Nic nepraská ani nevybledne. Vaše spokojenost a zpětná vazba nám dává za pravdu. Děkujeme!

56264396_790963937945922_4664049301922512896_n

  • Péče o oblečení

Na našich štítcích za krkem doporučujeme prát oblečení na 30“ ačkoliv triko a potisk přežije i 40“. Pokud vkládáte tričko nebo mikinu do pračky, tak doporučujeme triko převrátit vzhůru nohama. Chráníte tím potisk od ostatních předmětů v pračce jako jsou třeba zipy na mikinách. Tím zabráníte poškození potisku. Trička by dle tiskaře měla vydržet 60–80 praní. Osobně odkládám naše trika po 4. roce používání. Není to tím, že by se nedala nosit, ale ty nové se nemají kam skládat. :-) 

Úplně nejvhodnější jsou na produktech výšivky. Takové polokošile, mikiny, tepláky nebo plavky. Můžete je máchat v čem chcete, ale tu prostě nezničíte. Pokud ano, tak dejte vědět čím jste to dokázali. My zatím žádný způsob nenašli.

58381375_2016479288660348_5080509302540599296_n

 

Na závěr jedno VAROVÁNÍ:

Pokud se Vám tričko zamotá do praní na vyšší stupně, tak je tu možnost, že potisk může prasknout. Ale proč prát něco na víc, než by bylo vhodné?

 

 

Zpět do obchodu