Komeťáci sobě - 2. Patros

Tohoto člověka jsem si záměrně pozval do Lužánek, kde kdysi stál náš domov. Stadion za Lužánkami jsem osobně zažil jen na fotbale. Všechny příběhy z Lužánek jsem hltal a v duchu bych se vrátil zpět. Muselo to být neuvěřitelné. Patros je člověk, který mne částečně ukázal směr na tribunách. První výjezd do Pardubic pozdravilo Dynamo fanoušky Komety a fanoušci Kometu. Když došel on a další "staří" a pověděli nám, jak je Pardubičáci naháněli kolem stadionu při sestupové sezóně. Pár podobných příběhů z Lužánek jsem slyšel i od jiných lidí. Zejména při narážkách na přátelství se Slovanem Bratislava aneb dlažební kostky. 

Samotný Patros nám při výročích stříhal skvělá videa, která jsme vídali na kostce a připomínali si éru Lužánek. Iniciativa jeho a několika dalších pomohla k tomu, aby na místě Lužánek nestály obyčejné byty, ale stále zde je šance, že se Kometa na toto posvátné místo jednou vrátí. V jedné době se objevila i studie, která zkoumala využití celé Ponavy právě pro stadiony. Před několika lety jsme se symbolicky vrátili domů. Bohužel jen na dva zápasy. 

Patrosovi osobně děkuji za kus starého know how na tribunách. Tímto jsme rádi, že jsi stále součásti našich tribun a věřím, že se ještě někdy potkáme v kotli. Snad i za Lužánkami!

5AB97933-BE69-4BEF-B42F-4A0CE7F3EACB

Video z Lužánek:

Zpět do obchodu