Kometa - Sparta

Zápasy se Spartou jsou pro mnoho lidí svátkem. Jak to už bohužel bývá, tak řada lidí chodí pouze na Spartu a to velkým očekáváním. Kamarádi a lidé z tribun, které známe nahánějí lístky celý týden. Sem tam se objevuje po půlnoci rezervace na ticketportalu. V den zápasu nás dojede podpořit i divize Praha pro které je to stejný výjezd jako pro našeho soupeře. Právě o tomto soupeři a jejich fanoušcích kolují od úterka zvěsti, že nejsou schopni vyjet do Brna a autobus jim platí sponzor Sparty.

Tato informace je oficiálně potvrzena i na jejich webu a tak se scházíme před zápasem a před okny svého shopu tvoříme nápis, který dá vědět, co si o takovém kroku myslíme. Když dojdu hodinu před zápasem do sektoru, tak se opakuje tradiční "vyhazov" lidí z našich míst. Zvláštní, že tohle děláme jen na zápase se Spartou a v play off. Kotel dobře našlapaný i ve čtvrtek ve všední den. Hrát se s Litvínovem, tak najednou každý musel do práce. Se Spartou to však nějak lidi udělali aneb chodí se na soupeře a ne na KOMETU.

Pod kotlem visí řada vlajek - Modrobílí, Ultras Patriots, Gioventu, Lužánky a divize Dětkovice s fans Nížkovice. Divizní Praha visí pod sektorem VIP. Na plotě se zjeví i banner Věrní Slovanu, kteří nezažívají na svém stadionu světlé časy. Chvíli před zápasem se vyrojí i bus fanoušků Sparty a zaplní tak prázdný sektor, kde se před nimi zjevilo kolem 10 fanoušků. Nakonec se jich s početnou ekipou kriminální policie zjevuje v sektoru kolem 80. Vyvěšují jednu vlajku a jeden kapesník.

Před zápasem je patřičně pozdravíme a jdeme na to. Hučí se parádně a atmosféra snese přísná měřítka. Gól v síti Sparty náš fanatismus ještě víc podpoří a na ledě se objevil skoro gól roku v podání excelentní otočky Holíka v obranném pásmu Sparty, jenž skončila jen na tyčce. Velká škoda! V druhé komerční pauze jde nad hlavy nápis pro fanoušky Sparty. Ti nebyli schopni vyjet, tak jim sponzor zaplatil autobus. Na to jak brečí, že se lístky prodávají po internetu a vymýšlí možnosti, jak zabránit Komeťákům, aby jeli do Prahy, tak sami nejsou schopni vyprodat ani sektor pro 120!! lidí. Jejich fanklub jsme tak trochu přejmenovali na Sparta Mastercard Supporters.

47685641_206180213627642_1903771471159754752_n

Rozhodčí a potyčky na ledě zajistí, že se Řezníček někde drží za hlavu. První překřikovačka Pražský kurvy ještě nevychází, ale o pár chvil později už to hučí 7500 fanoušků. Za stavu 3:1 to vypadá velice nadějně, ale přes chyby, kterých děláme tunu se dobereme do prodloužení. V něm se bohužel náš gólman plácá jak ryba na suchu v našem brankovišti a nesmyslně vyráží puk, který je mu vrácen do sítě. Prohra naštve, ale prohra se Spartou asi tak 10 krát tolik.

Na závěr ještě jedna věta k házečům piv: KROPÍTE TÍM VLASTNÍ LIDI, IDIOTI!!!

P.S. Díky těm, kteří se stavili na Kopečnou 7 a vhodili do kasičky své příspěvky na choreo. Náš choreofond je o 953 Kč a 5 euro bohatší.

Zpět do obchodu